Willem Adrianus Grondhout werd op 16 februari 1878 geboren te Dinxperlo. Voor zijn opleiding trok hij naar Den Haag, waar hij ook stierf op 8 december 1934. Hij werd toegelaten tot de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, waar onder andere J. J. Aarts en Fr. Jansen zijn leermeesters waren. Na zijn opleiding bleef Den haag zijn hoofdverblijf waar hij woonde en werkte. Maar voor zijn ontwikkeling reisde hij ook veel onder andere naar Londen en Parijs, waar hij regelmatig langere tijd verbleef. Veel fraaie etsen van stadsgezichten zijn daar het bewijs van. Stadsgezichten en landschappen waren zijn favoriete onderwerp, die hij niet alleen vastlegde in schilderijen, maar ook in tekeningen, etsen en lithografieën. 

De kwaliteit van zijn werk is af te leiden uit het feit, dat hij in meerdere musea is te bewonderen zoals het Rijksmuseum en Museum Boijmans van Beuningen. Maar ook Museum Vekemans beschikt over een heel mooi schilderij van hem. Dat laten wij u graag zien samen met vele andere schilderijen, etsen en prenten. U kunt dan ook onze uitgebreide collectie strijkgereedschappen bewonderen en na een kopje koffie, dat bij de entreeprijs is inbegrepen, kunt u ook nog de collectie Brabant Goedgemutst bekijken.

U bent van harte welkom op woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Groepen van minimaal acht personen zijn alle dagen welkom op afspraak.

Verder informatie over uw bezoek vindt u hier op de website

topstuk van de maand november
Activiteiten, nieuws en blogs
toon alles