NIEUWE EXPOSITIES

Afsluiting museumweek 2019

Zondag 14 april heeft Museum Vekemans de Museumweek 2019 op bijzondere wijze afgesloten.

In aanwezigheid van een groot aantal genodigden en belangstellende bezoekers werden op feestelijke wijze drie nieuwe exposities geopend. Het serieuze gedeelte hierbij werd afgewisseld door optredens van de Belgische zangeres Kaat van Eijndhoven, die eigen, verrassende liedjes bracht en dichteres Elianne van Elderen uit Nijmegen die ook eigen werk voordroeg. Bovendien fleurden diverse vrijwilligers van het museum de middag op met een “modeshow” in oud Nederlandse klederdracht.

De opening werd verricht door Pater Hans de Visser en Burgemeester Fons Naterop, die gezamenlijk het lint doorknipten.

Deze exposities “Brabants Volkje, ”Doopkamer” en “Het Religieus Panorama” zijn vanaf nu te bewonderen in Museum Vekemans.