topstuk van de maand maart 2021

Voor de maand maart hebben we gekozen voor een schilderij van

Constant David Artz.

Wasvrouw op steiger met watermolen op de achtergrond

Constant David Arntz is op 3 juni 1870 geboren in Parijs en overleed op 23 februari 1951 in Soestdijk.
Hij schilderde het Hollands landschap met wilgen en molens, maar werd vooral bekend om zijn watergezichten met eenden in al hun doen en laten. Dit motief gaf hij weer in talloze variaties, waarbij hij zich een goed observeerder van de natuur toonde. Ook dit schilderij laat een molen en een scene aan het water zien, zij het zonder eenden.

Arntz was een bijzonder knap aquarellist en zijn werk hangt dan ook in verschillende grote musea, zoals het Rijskmuseum en het Haags Gemeentemuseum. En dus ook in Museum Vekemans, dat nog meer werken van bekende meesters bezit.

Als u meer wilt weten over dit schilderij en het zelf wilt komen bewonderen, breng dan een bezoek aan ons museum. Wij zijn momenteel gesloten, maar u kunt alvast digitaal een kijkje nemen en onze collecties grotendeels thuis bewonderen.