topstuk van de maand augustus 2020

Deze maand een schilderij van Hervé Turpin

wasvrouwen aan de rivier  (Klik op de afbeelding)

Hervé Turpin is geboren in 1953 in Gien. Na zijn studie in Parijs ging hij naar Barbizon in de omgeving van Fontainebleau. Daar kreeg hij verder onderricht in tekenen en schilderen aan de school van maitre Rouvière.
Hij kende een veelbelovende start en won in 1978 de eerste prijs van de Barbizon-tentoonstelling en de medaille van de stad.

Van 1982 tot 1989 geeft hij zelf les aan de Barbizonschool "of art and nature".  Deze Franse school werkt in de omgeving van Barbizon. Zij vertegenwoordigt de stroming van het naturalistisch realisme en wordt ook wel de Tweede school van Fontainebleau genoemd.

Als gepassioneerd schilder zet hij al meer dan 35 jaar de naturalistische traditie van de Barbizonschool voort, een traditie die dateert uit de 19e eeuw met als grondleggers Jean Francois Millet en Theodore Rousseau.
Hij schildert voornamelijk landschappen, bos en vlaktes en werkt graag met de seizoenen: het groen en lichte geel van de lente, sinasappel kleur van de herfst en het rood van de winter zijn zijn favoriete onderwerpen.
Hij schildert ook bloemen, stillevens en soms dieren.

Is uw belangstelling gewekt: in ons museum vindt u een groot aantal schilderijen, etsen en prenten gewijd aan het wassen en strijken.