topstuk van de maand november 2020

In de maand november tonen we nog een nieuwe aanwinst van het museum namelijk
van J.S.H (Hein) Kever (1854-1922)

vrouw voert kind pap

Hein kever werd in Amsterdam geboren in een welgesteld gezin. Zijn moeder was bevriend met Josef Israëls, die hem bij vooraanstaande lithografen introduceerde. Zo genoot hij zijn opleiding bij de zeer bekende schilder/ lithograaf Peterus Greive, die onder andere les gaf aan de Rijksacademie.

Na het overlijden van Greive vestigde hij zich op 18 jarige leeftijd als zelfstandig schilder in Eemnes. Aanvankelijk schilderde hij voornamelijk stillevens, interieurs en landschappen om de kosten van een model uit te sparen.
Na zijn huwelijk kocht hij een woning in Laren. Daar werd hij buurman van Anton Mauve, die hij zeer bewonderde en tegen wie hij opzag.
In 1878 volgde hij nog een cursus aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.
In de winter verbleef hij in Amsterdam bij het Oosterpark, maar verder bleef hij het Gooi trouw, waar hij met name veel armoedige boereninterieurs vastlegde.

Als u meer wilt weten over dit schilderij en het zelf wilt komen bewonderen, breng dan een bezoek aan ons museum. Maar u kunt ook digitaal een kijkje nemen en onze collecties grotendeels thuis bewonderen.