topstuk van de maand september 2020

In de maand oktober is dit een bijzonder schilderij omdat het nieuwe aanwinst van het museum is namelijk van Charles Joseph Beauverie

wassende vrouwen aan de rivier de Oise

Charles Joseph Beauverie werd op 17 september 1839 in Lyon geboren en overleed op 5 maart 1923 in Poncins. Sinds Zijn huwelijk met Marie Clotilde Gireau woonde hij in Parijs in de wijk Mont Martre. Hij werd opgeleid aan Ecole Nationale Superieur des Beaux Arts in Lyon en Parijs.
Hij schilderde op diverse plaatsen zoals Bretagne en Fontainebleau, maar vooral de rivier de Oise , die in Chimay, België, ontspringt en in de Seine uitmondt, heeft hij regelmatig op het doek vereeuwigd. Een van die werken kunt u bekijken in het Rijksmuseum, maar ook in andere grote musea over de hele wereld zijn schilderijen van hem te zien. En nu dus ook in Museum Vekemans.

Als u meer wilt weten over dit schilderij en het zelf wilt komen bewonderen, breng dan een bezoek aan ons museum.